Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11

Wat is Fris-Co?

Welkom in de wereld van verse groente en fruit. Wij zijn een Nederlandse exporteur die zich volledig op de Italiaanse markt richt. Fris-Co levert aan groothandelsmarkten, supermarkten en snijerijen in Italië.

Welke producten leveren wij?

Wij zijn gespecialiseerd in Nederlandse groente en fruit. Onze hoofdproducten zijn tomaten, ijsbergsla, witlof en paprika. Daarbij zijn we sterk in specialties, bijvoorbeeld exoten, eetbare bloemen, kruiden, kiemen en cressen. Ook leveren we overzeese producten als meloenen, ananas en druiven.

Eigen merken

Wellicht kent u onze eigen merken:

  • ijsbergsla: Husky, Cum laude, Fjord, Iceberg en Mosa

  • trostomaten: Queeny, Cum laude en Nabucco

  • witlof: Cum laude

  • bloemkool: Cum laude

Waaruit bestaat ons werk?

We kopen in bij veilingen, importeurs en door ons geselecteerde telers. Bij binnenkomst in onze loods worden de goederen uitgebreid gekeurd door onze kwaliteitscontroleurs. Voldoet een product niet aan onze hoge eisen, dan wordt het beslist niet naar onze klanten verstuurd. In de loods worden de bestellingen klaargemaakt. Vervolgens gaan de producten op transport.

Transport naar Italië

We nemen een groot deel van de Nederlandse verkoop van groente en fruit naar Italië voor onze rekening. Jaarlijks vertrekken er meer dan 2.000 vrachtwagens vanuit onze loods naar Italiaanse bestemmingen. Die vrachtwagens leveren 52 weken per jaar, 7 dagen per week product af op meer dan 80 locaties tussen Merano in Noord-Italië en Sicilië in het zuiden.

Wilt u klant worden? Mail of bel ons: 077 387 5757.

Onze missie

Het is onze missie om Italiaanse klanten te voorzien van verse producten. Sinds de oprichting van Fris-Co in 1994 hebben wij ingezet op het continu leveren van hoge kwaliteit. Door die aanpak behoren wij inmiddels al jaren tot de top van AGF-leveranciers die naar Italië exporteren.

Vertrouwen

Bij Fris-Co weet u precies waar u aan toe bent. U kunt erop vertrouwen dat:

 • Onze producten veilig zijn, want wij zijn IFS Broker gecertificeerd.         IFS Broker
 • Leveranciers zijn meestal in het bezit van een HACCP plan dat gebaseerd is op de Codex Alimentarius Principes. Bijna alle producten zijn afkomstig van GLOBALG.A.P gecertificeerde telers.
 • Onze producten gezond zijn voor consument én omgeving, want ze zijn volgens de Europese eisen milieubewust geteeld.
 • Wij de herkomst van onze groente en fruit tot op het perceel van de producent kunnen herleiden.
 • Wij van bestelling tot aflevering exact weten waar onze producten zich bevinden.
 • Wij altijd ons uiterste best doen om met alle betrokken partijen goed samen te werken.

Vershandel

Fris-Co is een vershandel. We onderscheiden ons door continu verse producten van hoge kwaliteit te leveren. De sla die ’s ochtends van het land komt, gaat ’s middags al naar u op transport. Wij leveren wat we beloven en concessies doen we niet.

Ook voor specifieke wensen

Wij bieden een zo breed mogelijk pakket aan. Ons doel is u alles te kunnen leveren wat u op het gebied van groente en fruit nodig heeft. Ons assortiment is de laatste jaren enorm uitgebreid met producten als cressen, sushibladeren en paksoi. Zo goed als alles wat eetbaar is, kunnen we leveren: van aardbei tot zuring. En wilt u een product dat nog niet in ons assortiment is opgenomen, dan doen wij er alles aan om het toch voor u te vinden.

Zoekt u een bepaald product? Mail of bel ons: 077 387 5757.

To top